Coreträning har varit populärt i många år men vad är core egentligen och hur ska det kännas i kroppen när ”core musklerna” jobbar? Core betyder kärna och innebär att kroppen ska hitta en balans mellan stabilitet och rörlighet i syfte att skapa en funktionell kropp. Det absolut viktigaste är att du lär dig känna hur det ska kännas i kroppen när du använder rätt stabiliserande muskulatur. steg är dynamisk stabilisering, det vill säga stabilitet i rörelse. Att bara träna statisk stabilitet som till exempel i ”plankan” har en begränsade effekt om ditt mål är att behålla ett effektivt rörelsemönster i din vardag, på jobbet eller när du tränar.

Vi börjar med de svagaste länkarna i dina muskulära kedjor både vad gäller stabilitet och rörlighet – en utmanade träning på många sätt där din hjärna kommer att jobba minst lika hårt som dina muskler! Under träningen kommer du uppmuntras till att respektera din dagsform utifrån dina förutsättningar och att utföra övningarna på det sätt som passar dig bäst just för stunden.

Med förbättrad stabilisering kan du belasta mer i din vanliga träning. Ett stort steg på vägen för att träna smart, inte bara hårt!

Boka tid för personlig träning på vår hemsida.

https://hskiropraktik.se/produkt/korrektiv-traning-dns//

Malin & Rebecka