Sjukvårdsförsäkring:

Använd din privata sjukvårdsförsäkring hos oss. Vi samarbetar med nedanstående försäkringsbolag:

  • SOS International/Länsförsäkringar
  • Nordic Netcare

Hör av dig till oss så hjälper vid dig!

Friskvårdsbidrag:

Som anställd har du möjlighet att få friskvårdsbidrag för en friskvårdsaktivitet. Hur mycket du kan spendera per år varierar från företag till företag. Hos oss kan du använda ditt friskvårdsbidrag på massage och personlig träning. Fråga alltid din arbetsgivare för godkännande.

Vi samarbetar med nedanstående friskvårdsleverantörer:

  • Benify
  • Actiway
  • Wellnet


Avdragsgill och skattefri kiropraktorbehandling

Kiropraktorer är legitimerade av Socialstyrelsen och per definition klassificeras som sjukvård. Kiropraktikbehandlingar är momsbefriade och godkänns inte som friskvård. Flera företag vill att deras anställda ska ha möjlighet att besöka en kiropraktor, för att den anställda ska kunna fortsätta sitt arbete eller i vissa fall kunna återgå till arbete. Arbetsgivaren kan då ersätta behandlingskostnaden som en skattefri förmån av rehabilitering eller förebyggande behandling, detta innebär full avdragsrätt för arbetsgivaren.  Klargör alltid innan med din arbetsgivare vad som gäller på just din arbetsplats. Ansvaret för bedömning av behovet hos den anställde ligger på arbetsgivaren. Detta är ett bra sätt för arbetsgivare att skapa förutsättningar för en anställd att snabbt komma tillbaks till arbete eller, om sådan risk finns, förebygga att en sjukskrivning uppstår.

Här kan du läsa mer om fri förebyggande behandling och rehabilitering.

Bruttolöneavdrag

Ett annat bra sätt att minska kostnaden för en anställd att gå till en leg. kiropraktor är att komma överens med sin arbetsgivare om att göra ett bruttolöneavdrag. Det innebär ingen kostnad för arbetsgivaren men det innebär att behandlingen blir betydligt billigare för den anställde då kostnaden för behandlingen dras innan skatten dras på lönen istället för efteråt.

Här kan du läsa mer om bruttolöneavdrag.